SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GK MOTUS-SALTO

Varmt välkommen till GK Motus-Salto!

I många år var två av Sveriges främsta gymnastikföreningar, GK Motus och GK Salto, verksamma sida vid sida inom Malmös gränser. De två föreningarna inriktade sig på olika discipliner och våren 2001 togs beslutet att de två klubbarna skulle slås samman till nuvarande GK Motus-Salto.

 

En sammanslagning som vi idag kan konstatera har inneburit effektivare organisation, ökade resurser och breddning av kompetenser, men kanske framförallt: roligare och framgångsrikare gymnastik!


Föreningen består idag av ca 1300 medlemmar! Idag bedriver vi aktiv tävlings- och träningsverksamhet inom disciplinerna Manlig och Kvinnlig AG, Truppgymnastik för dam, flick och pojk samt barngymnastik samt Breddgymnastik med inriktning på lek och motorisk träning.


Föreningens inställning har alltid varit att all gymnastik ska ledas av erfarna och välutbildade tränare i en rolig och säker omgivning. För att uppnå detta satsar vi hårt på ledarutbildning. Dessutom utförs en stor del av vår träning i gymnastikanpassade Sofielundshallen och Hyllievångshallen, där vi har tillgång till moderna redskap och voltgrop.

 

Idag utövas målmedveten elitverksamhet med intentionen att nå resultat inom samtliga discipliner på såväl nationella som internationella tävlingsarenor. Även om elit- och tävlingsverksamheten kan tyckas vara stor del av GK Motus-Salto är detta bara toppen på vår gymnastikrörelse. Det viktigaste arbetet vid varje tillfälle är att förmedla glädjen med gymnastiken, att främja laganda och gemenskap oberoende ålder och att skapa gymnastik som medför träningsglädje och individuell utveckling. Oavsett nivå eller ambition så är målsättningen alltid att utveckla träningen till en rolig och stimulerande aktivitet och att sprida ett brinnande gymnastikintresse! 

 

Vi kan även stoltsera med att vi genom åren har varit arrangörer för såväl SM, landskamper, RM och EM. Detta för tävlingar inom samtliga av våra discipliner och vi har även uppvisning i form av vår Gymnastikshow.


Föreningen fick 2015 utmärkelserna:

"Årets Gymnastikförening 2014" av Svenska Gymnastikförbundet och

"Årets idrottsförening 2014" av Malmö kommun.

 
Bli gymnast hos oss!
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER