Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GK MOTUS-SALTO
Barngymnastik

Välkomna till vår Barngymnastik!

Varmt välkomna till vår sida om barngymnastik!

 

Vi kan stolt presentera barngymnastik/
bamsegympa varje dag i
veckan, måndag till söndag.

 

Höstterminen 2018 startar vecka 35 och slutar vecka 50, om ledaren inte meddelar något annat.

 

Ni kan gå in och se vilka grupper som finns eller göra en Intresseanmälan.

 

Vi har barngymnastik på följande ställen:

 

Lomma
Karstorpsskolan

Malmö
Bergaskolan

Glasbrukshallen

Heleneholms sporthall (lilla gymnastiksalen)

Hyllievångshallen

Klagshamn Folkets Hus

Rönnens Sporthall
Ribersborgsskolans gymnastiksal

Sundsbrohallen  

Vad är skillnaden?

 

Familjegymnastik

Familjegymnastik riktar sig till de allra allra minsta i vår förening och mamma eller pappa är här med och gympar tillsammans med sitt barn, med hjälp av vägledning av en ledare. Allt vi gör här, gör vi tillsammans med vårt barn och det är därför viktigt att både barnet och den vuxne är träningsklädda. Här tränar vi alla grundformer som springa, gå, hoppa, balansera, klättra, krypa, åla, kasta och fånga på en enklare nivå.

 


Bamsegympa

Bamsegympa är anpassat för barn mellan 3-6 år och i vår förening GK Motus -Salto riktar vi oss främst till de yngre barnen. Även här tränar vi alla grundformer som springa, gå, balansera, klättra, krypa, åla, hoppa, kasta och fånga. På Bamsegympan arbetar vi mycket till musik och vi arbetar mycket utifrån Bamse och alla hans vänner där de olika bamsefigurerna symboliserar olika rörelsegrupper och grundläggande motoriska övningar. Bamse är t e x stark, Lilleskutt är snabb och duktig på att hoppa och Vargen är balansmästare etc. På Bamsegympan arbetar vi också mycket med handredskap som, bamsebollar, ärtpåsar, rockringar och lekband. Vi tar även hjälp av bilder på Bamses alla vänner och rörelsekort, som vi dels använder i redskapsbanorna och till olika lekar som vi leker tillsammans med barnen. Vi tycker Bamse och hans vänner är underbara figurer. De allra flesta i Bamses värld är snälla, sunda och omtänksamma. Bamse stämmer väl in med våra värderingar och svensk barngymnastik. Vill du också ha roligt tillsammans med Bamse och hans vänner så gå in och anmäl dig redan idag!Barngymnastik

Barngymnastiken i GK Motus-Salto riktar sig till alla barn i åldrarna 3-9 år.

Vi tränar här alla grundformer som springa, gå, hoppa, balansera, klättra, krypa, åla, kasta och fånga. Vi gör detta på ett lekfullt och roligt sätt. Barnen får även lära sig hur man uppför sig i en gymnastiksal, följa enklare instruktioner och redskapskännedom. Varje ledare planerar sin träning och upplägget av lektionen varierar därför en del beroende på vilken ledare man har. Dock är det samma grundprincip i alla våra grupper. Vi försöker att dela in barnen i olika åldersgrupper då vi anser att det fungerar bäst så, men det finns alltid undantag, så även här.


 

Nyheter från föreningen
GK Motus-Salto, 05/11 12:26 
GK Motus-Salto, 05/11 08:30 
GK Motus-Salto, 30/10 08:48 
GK Motus-Salto, 07/08 20:37 
GK Motus-Salto, 08/07 16:40 
 
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER