SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GK MOTUS-SALTO
Barngymnastik

Varmt välkomna till vår sida om barngymnastik!

 

Vi kan stolt presentera barngymnastik alla dagar i
veckan, utom fredagar.

 

Ni kan gå in och se vilka grupper som finns eller göra en Intresseanmälan.

 

Vi har barngymnastik på följande ställen:

 

Malmö

Glasbrukshallen

Klagshamns sporthall

Ribersborgsskolans gymnastiksal

Sundsbrohallen 

Lindeborgs sporthall

Linnéskolans gymnastiksal

Augustenborgskolans gymnastiksal

Annebergsskolans gymnastiksal

Tingdammsskolans gymnastiksal

 

 

 

Vad är skillnaden?

 

Stor & Liten

Familjegymnastik riktar sig till de allra allra minsta, 2-5 år, i vår förening och mamma eller pappa är här med och gympar tillsammans med sitt barn, med hjälp av vägledning av en ledare. Allt vi gör här, gör vi tillsammans med vårt barn och det är därför viktigt att både barnet och den vuxne är träningsklädda. Här tränar vi alla grundformer som springa, gå, hoppa, balansera, klättra, krypa, åla, kasta och fånga på en enklare nivå.

 

 

Bamsegymnastik

Bamsegymnastik riktar sig också till de allra allra minsta, 3-5 år, men de barn som oftast klarar av att vara själva på träningarna, utan mamma eller pappa. På Bamsegympan arbetar vi mycket till musik och vi arbetar utifrån Bamse och alla hans vänner där de olika bamsefigurerna symboliserar olika rörelsegrupper och grundläggande motoriska övningar.

 


Barngymnastik

Barngymnastiken i GK Motus-Salto riktar sig till alla barn i åldrarna 5-9 år.

Vi tränar här alla grundformer som springa, gå, hoppa, balansera, klättra, krypa, åla, kasta och fånga. Vi gör detta på ett lekfullt och roligt sätt. Barnen får även lära sig hur man uppför sig i en gymnastiksal, följa enklare instruktioner och redskapskännedom. Med hjälp av lekar övar vi perception samt begrepps- och ordförståelse. Genom leken övar vi också vår förmåga att följa ledstjärnor/regler och att hantera våra känslor. Vi lär oss även genom att samarbeta, plocka fram och undan redskap, vara aktiva och lyhörda, ställa frågor, lyssna och kommunicera.

Varje ledare planerar sin träning och upplägget av lektionen varierar därför en del beroende på vilken ledare man har. Dock är det samma grundprincip i alla våra grupper. Vi försöker att dela in barnen i olika åldersgrupper då vi anser att det fungerar bäst så.

 

 

Träningsgymnastik

Träningsgymnastiken i GK Motus-Salto är från 10 år. Dessa grupper är för de som enbart vill träna gymnastik. Inga tävlingsinslag. Vi har även en grupp för vuxna som vill prova på gymnastik eller som har tränat när de var yngre.

 

Mer info och bokning hittar ni via vårt bokningssystem.

 

 

 

Nyheter från föreningen
GK Motus-Salto, 30/05 15:49 
GK Motus-Salto, 08/05 15:31 
GK Motus-Salto, 03/05 08:59 
GK Motus-Salto, 12/04 09:46 
GK Motus-Salto, 09/04 09:35 
 
Bli gymnast hos oss!
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER