Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GK MOTUS SALTO
Truppgymnastik

Välkommen till Truppsektionen!


Här finner ni mer info om våra grupper, träning och annat skoj som berör våra truppgrupper!


I truppgymnastik tävlar laget i tre olika grenar; trampett, tumbling och fristående. Sex gymnaster på varje varv i trampett och tumbling och alla i laget måste vara med i friståendet (på SM-stegen).


Eftersom trupp är en lagsport försöker vi i Motus-Salto jobba mycket med lagkänslan. I ett lag är alla viktiga och vi jobbar hårt med att alla ska synas, utvecklas och utnyttja sin fulla potential - en för alla, alla för en!! 


För att kunna börja i en av våra trupper måste gymnasten gått i någon form av barn- eller breddgymnastikgrupp och lärt sig en hel del grunder. Intresseanmälan till en barn- eller breddgrupp görs via förstasidan eller i menyn under "Barn/Bredd".


Om ni är intresserade av att ert barn ska börja på truppgymnastik hos oss kan ni fylla i en intresseanmälan, som ni hittar i menyn under "Tävlingsdiscipliner". Om vi har en plats eller provträning att erbjuda kommer vi att kontakta er.

 

Brons på JNM
2018-04-16 13:01
Våra duktiga juniorkillar tog hem ett brons på JNM i Joensuu, Finland, i helgen. En härlig prestation!

Stort grattis till er och era tränare!
NM-GULD TILL MIXEN!
2017-11-12 13:03
Stolta och glada höjer NM-laget guldbucklan
Efter en fantastiskt jämn prestation i samtliga redskap i lördags plockade Senior-mixen hem NM-guldet. Efter en spännande poängrapportering stod det klart att Motus-Salto slog storfavoriten Ollerup från Danmark (silver) och även Örebro (brons) som vann SM i somras.

YouTube kan ni se ett sammandrag av lagets insatser.
Läs även om prestationerna i Sydsvenskan.

Ett stort grattis till era framgångar!
Motus-Salto tävlar trupp-NM 2017!
2017-10-23 15:27
Ervin, Claudia och mixed-laget
NM 2005 Reykjavik var senaste gången GK Motus-Salto deltog med seniorlag på en internationell trupptävling. Då tog lagen guld i mixed-klassen och brons i dam-klassen. Sedan dess har föreningen haft ett generationsskifte, men i år är det dags igen. En storsatsning under slutet av 00-talet börjar nu ge frukt och är en bidragande orsak till föreningens framgångar på samtliga tävlingsnivåer. GK Motus-Salto har återigen ett starkt senior mixedlag, som genom att ta en andra plats på SM 2017, kvalificerade sig till att representera Sverige på NM i Lund den 11 november.
14 gymnaster i bruttotruppen inför EM!
2017-07-05 12:32
Idag är vi extra stolta och glada över att kunna meddela att GK Motus-Salto har fått med hela 14 gymnaster till bruttotruppen som ska bilda Sveriges junior- och seniorlandslag på EM i truppgymnastik 2018! 

Stort grattis till:

Våra seniorer
Ellinor Sjöberg
Klara Bengtsson 
Johanna Sjöberg
Claudia Blomqvist 
Kia Ceihagen
Nelly Hörberger 
Ervin Hisa 

Våra juniorer
Kristina Radenkovic 
Isak Rehn 
Bruno Turesson Kathy 
Martin Markan
Simon Kamrad 
Jesper Johansson 
Mark Joseph 

Nu håller vi tummarna för att få se alla ovannämnda på tävlingsytan i Portugal 2018! Stort lycka till med satsningen framöver! 
2 medaljer och 1 NM-plats
2017-07-03 12:08
Motus-Saltos seniorer och tränare firar medaljer
Stort GRATTIS till våra seniorer som igår tävlade final i SM! Damerna placerade sig efter en tight tävling på en tredje plats. Mixen tog hem silvret och knep därför en av platserna till NM i höst!

Glöm inte att gilla oss på Facebook för att få de senaste och snabbaste uppdateringarna om vår förening.
Nyheter från föreningen
GK Motus-Salto, 04/06 15:02 
GK Motus-Salto, 17/04 09:32 
GK Motus-Salto, 09/04 18:15 
 
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER