SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GK MOTUS-SALTO


Välkommen till Motus-Salto!

GK Motus-Salto är en Malmöbaserad ideell förening som erbjuder gymnastik till allt från barnfamiljer och personer med funktionsvariationer till vuxna nybörjare och elitsatsande ungdomar inom Trupp och Artistisk gymnastik.

Vårterminen för barn- och ungdomsgrupperna börjar preliminärt vecka 4 och terminen innehåller 13 träningar. Vi håller lov v 8 och 13 om ledarna inte meddelar något annat. Vuxengrupperna (träningsgrupperna) i Truppgymnastik och AG börjar preliminärt vecka 3-4 och håller på fram till sommaren.

Ledarna för våra tävlingsdiscipliner (trupp och AG) kommer att meddela respektive grupp om datum för terminsstart och slut.

Vi önskar alla en rolig och utvecklande termin!
Tränarintervju med Janie Ahlström
2024-04-12 09:46

Det svenska Gymnastikförbundet har intervjuat GK Motus-Saltos KvAG-tränare Janie Ahlström. Intervjun ger en inblick i Janies imponerande tränarresor, från hennes passion för gymnastik i Australien till hennes betydande bidrag till svensk kvinnlig artistisk gymnastik. Genom sitt deltagande i SOKs Olympisk Offensiv kvinnliga tränare-program har Janie inte bara förbättrat sina tränarfärdigheter utan också funnit ny motivation och självförtroende. Hennes erfarenheter sträcker sig över flera decennier och inkluderar även spännande uppdrag som konsulttränare i Australien inför OS, vilket illustrerar det mångfacetterade och givande arbetet som tränare i gymnastikvärlden.

 

Läs hela intervjun på Gymnastikförbundets hemsida via länken nedan.

 

https://www.gymnastik.se/tavling/masterskap-2024/os-2024/nyheter-kopplat-till-os/nyheter-os-2024/2024-04-11-tranarintervju-med-janie-ahlstrom---att-vara-tranare-ska-vara-hallbart

Guldmedaljer på NM i Artistisk Gymnastik!
2024-04-09 09:35

Nordiska Mästerskapen i Oslo avslutades i söndags med att tog Luis Il-Sung Melander och Nora Hanfelt tog guldmedaljer i sina respektive grenar. Luis imponerade i ringfinalen med en svår serie och utmärkt utförande, medan Nora lyckades slå sitt personbästa i barr och säkrade guldet i sitt första NM. Stort grattis till era framgångar!

 

Nora delade med sig av sina känslor efter tävlingen: "Tävlingen var rolig och det gav mig mycket erfarenhet att få representera Sverige. Under finalen försökte jag bara njuta och kämpa med alla detaljer. Det blev en bra serie och jag är nöjd att jag höjde poängen från gårdagen"

 

Vi vill även gratulera Luis som fått Eva Hedberg-Stipendium, läs mer om detta via den här länken: https://svexa.com/congratulations-luis-il-sung-melander-and-jennifer-williams-winners-of-svexas-eva-hedberg-scholarship-for-artistic-sports/

Årsmöte 2024 - Alla handlingar finns tillgängliga på hemsidan
2024-03-25 10:28

I onsdags hade GK Motus-Salto årsmöte i Sofielundshallen och nu finns årsmötesprotokollet tillgängligt under: Om oss - Dokument - Årsmöteshandlingar 2024.

 

Tack till alla som deltog på årsmötet. Ert engagemang är av största vikt för oss och vi uppskattar er närvaro och bidrag till våra gemensamma mål.

Välkomnar Elin som ny barnverksamhetsansvarig
2024-03-12 11:20

Vi kan med glädje presentera Elin Rye Kiel som ny barnverksamhetsansvarig i GK Motus-Salto. 

 

Elin är 21 år gammal och studerar för tillfället idrottsvetenskap med inriktning sport management i Malmö. Hon är verksam som tränare i Hyllie GF, främst Aerobics Gymnastics. 

 

Elin är supperladdad för att ta sig an den här tjänsten och ser fram emot att få lära känna föreningen.

 

Kvällsföreläsning: Fysisk aktivitet & urinvägsinkontinens
2024-03-04 15:41

GK Motus-Salto, i samarbete med RFSISU Skåne och GF Syd, bjuder in ledare, aktiva 12 år eller äldre samt föräldrar, till en gratis föreläsningskväll om urininkontinens hos idrottare. 

 

Fysioterapeuten Malin Dankel reder ut begreppen och berättar om urininkontinens och hur besvär kan förebyggas och behandlas.

  • Urininkontinens – vad är det?
  • Kan man få urininkontinens av att träna gymnastik?
  • Vad kan man göra åt saken?

Ansträngningsinkontinens hos aktivt idrottande personer är något vi pratar lite om, men som kan förekomma hos atleter inom idrotter med hög belastning och studs.

 

Problematiken kan bidra till generell försämrad livskvalitet och att unga atleter slutar från sin idrott. Tidig urininkontinens kan också ge problem senare i livet.

 

Med denna föreläsning vill vi medvetandegöra problematiken och höja kunskapen hos såväl aktiva, ledare och föräldrar om hur man kan träna förebyggande och behandlande för att undvika ansträngningsinkontinens hos unga idrottare.

 

När? 9 april 2024 kl. 19:00-21:00

Var? Malmö Live - Dag Hammarskjölds torg 2, 211 18 Malmö

Intresseanmälan, senast den 3 april 2024:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1884306 

 

OBS! Åldersgräns 12 år eller äldre.

Nyheter från våra grupper
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 06/09 14:43 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 04/07 11:11 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 15/06 13:44 
Truppgymnastik, 15/12 16:04 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 01/10 15:26 
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), 16/09 13:49 
 
Bli gymnast hos oss!
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER