Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GK MOTUS-SALTO

Bli medlem i GK Motus-Salto
BLI MEDLEM
Välkommen till Motus-Salto!
GK Motus-Salto är en Malmöbaserad ideell förening som erbjuder gymnastik till allt från barnfamiljer och personer med funktionsvariationer till vuxna nybörjare och elitsatsande ungdomar inom Trupp och Artistisk gymnastik.

Vårterminen för barn- och ungdomsgrupperna börjar v 4 och slutar v 20. Vi håller lov v 8 och v 13 om ledarna inte meddelar något annat.

Ledarna för våra tävlingsdiscipliner (trupp och AG) kommer att meddela respektive grupp om datum för terminsstart och slut.

Vi önskar alla en rolig och utvecklande termin!

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Trupp och
Artistisk Gymnastik


MedlemsApp

Ladda ner SportAdmins MedlemsApp för att ta del av information från vår förening.

VT2021

För nya medlemmar släpps platser till barn- och träningsgymnastik kl 12.00 den 12 januari 2021

Hallarna öppnar upp för 2005or och yngre
2021-01-22 13:19
Beskedet har kommit att Malmö kommun öppnar upp sina hallar igen måndagen 25 januari och välkomnar barn och ungdomar, födda 2005 eller senare, tillbaka till träning.

Man följer pandemilagens begränsande maxantal i varje hall (10 kvadratmeter per person) vilket kan komma att påverka vissa grupper. De berörda grupperna kommer att bli kontaktade.

Beslutet om endast hålla öppet för barn och unga gäller till och med 31 mars men kan komma att ändras om smittläget så tillåter.

Vi uppmanar alla våra medlemmar att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Tillsammans hjälps vi åt att hålla avstånd, respektera maxantalet samt se till att alla tvättar händer och stannar hemma vid minsta symptom.
Besked om återöppnande av hallar dröjer
2021-01-15 12:05
Innan jul stängde fritidsförvaltningen sina anläggningar. Beslutet gäller till och med den 24/1. Kommande vecka tar fritidsförvaltningen nytt beslut om vad som sker därefter, baserat på smittläget i Malmö.

Vi återkommer så snart vi vet mer.
GK Motus-Salto söker chefstränare för Kvinnlig Artistisk Gymnastik
2020-12-18 18:37

Vi söker nu en tränare inom kvinnlig artistisk gymnastik med god ledarskapsförmåga, som vill hjälpa oss att driva sektionen och föreningen framåt. Tjänsten innebär mycket tid på golvet med gymnasterna, såväl som planering och organisationsutveckling i samröre med andra personer i ledande roller i föreningen.

 

Arbetsuppgifter:

·      Planera schema, gruppindelning och tävlingar för disciplinen i samröre med övriga tränare och sportchef

·      Planera och genomföra träningspass och tävlingsrutiner

·      Medverkan vid tävlingar och träningsläger

·      Hjälpa till att utveckla organisationen för Kv AG hos Motus-Salto i samröre med övriga tränare, sportchef och styrelse.

 

Vi tror att du är:

·      En god ledare med flerårig erfarenhet som tränare inom kvinnlig artistisk gymnastik

·      En team-player som har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer med gymnaster, kollegor och föräldrar

·      Utbildad som tränare i kvinnlig AG till minst steg 3, gärna högre nivå

·      Flytande i svenska eller engelska språket

·      En organiserad och självgående person med mycket driv

·      Passionerad för gymnastiken

·      Flexibel gällande arbetstider då större delen av träningar är förlagda till morgnar, eftermiddagar, kvällar och helger.

 

Om Motus-Salto:

Motus-Salto är en ideell gymnastikförening i Malmö som erbjuder gymnastik till allt från barnfamiljer och personer med funktionsvariationer till vuxna nybörjare och elitsatsande ungdomar inom truppgymnastik och artistisk gymnastik. Föreningen består av cirka 1300 medlemmar och utövar en målmedveten elitverksamhet med intentionen att nå resultat inom samtliga discipliner på såväl nationella som internationella tävlingsarenor.

 

Sektionen för kvinnlig AG hos Motus-Salto är i en stor utvecklingsfas för tillfället, och vi har stora planer för framtiden. Detta betyder att tjänsten som chefstränare kommer att vara spännande men också utmanande. Föreningen är hem till regerande svensk mästarinna, Tonya Paulsson, och satsar stort på våra elitsatsande ungdomar. Däremot är våra värderingar tydliga; barn ska få vara barn, och ha roligt på gymnastiken. Därför arbetar vi aktivt för att motverka orättvis behandling och toppning, i enighet med barnkonventionen.

 

Sök tjänsten genom att skicka in CV och personligt brev till styrelsen@motussalto.com senast den 30/1-2021, men helst så snart som möjligt då rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

 

Grattis Patrick! - Årets ledare
2020-11-10 13:36
Man är inte förvånad men onekligen väldigt stolt över att Patrick Dahl utnämnts till Gymnastikförbundets Årets Ledare. Läs den fina motiveringen på Gymnastikförbundets hemsida:

Stort grattis, Patrick!
Skärpta restriktioner i Skåne
2020-10-29 21:02

De skärpta restriktionerna i Skåne pga Covid-19 tvingar oss till nya begränsningar inom vår verksamhet. Baserat på direktiven från Folkhälsomyndigheten, Region Skåne, Riksidrottsförbundet och Svenska Gymnastikförbundet har föreningens styrelse och klubbchef beslutat att följande gäller från och med nu:

 

  • För trupp är träning för seniordamer, seniorherrar, U/J mix och U/J tjejer inställd minst till 17 nov 2020.
  • Träning för Vuxengrupp, Familjegympa och Alla Kan Gympa är inställd minst till 17 nov 2020.
  • Träning för övriga grupper fortsätter. Avstånd ska hållas och fysisk kontakt ska undvikas. Träningen ställs om till enklare övningar som gymnasterna kan. Passning ska endast göras vid risk för skada. Gymnaster ska komma ombytta och gå direkt in i hallen för att undvika trängsel i omklädningsrum. Vårdnadshavare och syskon stannar utomhus. Självklart håller alla fortsatt god handhygien och stannar hemma vid minsta symptom.


Givetvis väljer var och en om man utifrån rådande omständigheter vill delta i träningen eller stanna hemma. Informera gärna ledaren om frånvaro för att underlätta träningsplaneringen. Informera också om en gymnast eller ledare som deltagit på träning har testats positiv för COVID-19.


Vi fortsätter följa situationen och informerar vid ytterligare ändringar inom vår verksamhet.

 

/Styrelsen

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Alla Kan Gympa, 11/01 15:16 
Truppgymnastik, 09/12 13:20 
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), 09/12 08:39 
Truppgymnastik, 14/11 10:43 
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), 11/11 09:07 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 06/11 09:58 
 
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER