Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GK MOTUS-SALTO

Bli medlem i GK Motus-Salto
BLI MEDLEM
Välkommen till Motus-Salto!
GK Motus-Salto är en Malmöbaserad ideell förening som erbjuder gymnastik till allt från barnfamiljer och personer med funktionsvariationer till vuxna nybörjare och elitsatsande ungdomar inom Trupp och Artistisk gymnastik.

Höstterminen för barn-, ungdoms- och vuxengrupperna börjar v 36 och slutar v 51. Vi håller lov v 44 om ledarna inte meddelar något annat.

Ledarna för våra tävlingsdiscipliner kommer att meddela respektive grupp om datum för terminsstart och slut.

Vi önskar alla en rolig och utvecklande termin!

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Trupp och
Artistisk Gymnastik


MedlemsApp

Ladda ner SportAdmins MedlemsApp för att ta del av information från vår förening.

VT2021

För nya medlemmar släpps platser till barn- och träningsgymnastik kl 12.00 den 12 januari 2021

Grattis Patrick! - Årets ledare
2020-11-10 13:36
Man är inte förvånad men onekligen väldigt stolt över att Patrick Dahl utnämnts till Gymnastikförbundets Årets Ledare. Läs den fina motiveringen på Gymnastikförbundets hemsida:

Stort grattis, Patrick!
Skärpta restriktioner i Skåne
2020-10-29 21:02

De skärpta restriktionerna i Skåne pga Covid-19 tvingar oss till nya begränsningar inom vår verksamhet. Baserat på direktiven från Folkhälsomyndigheten, Region Skåne, Riksidrottsförbundet och Svenska Gymnastikförbundet har föreningens styrelse och klubbchef beslutat att följande gäller från och med nu:

 

  • För trupp är träning för seniordamer, seniorherrar, U/J mix och U/J tjejer inställd minst till 17 nov 2020.
  • Träning för Vuxengrupp, Familjegympa och Alla Kan Gympa är inställd minst till 17 nov 2020.
  • Träning för övriga grupper fortsätter. Avstånd ska hållas och fysisk kontakt ska undvikas. Träningen ställs om till enklare övningar som gymnasterna kan. Passning ska endast göras vid risk för skada. Gymnaster ska komma ombytta och gå direkt in i hallen för att undvika trängsel i omklädningsrum. Vårdnadshavare och syskon stannar utomhus. Självklart håller alla fortsatt god handhygien och stannar hemma vid minsta symptom.


Givetvis väljer var och en om man utifrån rådande omständigheter vill delta i träningen eller stanna hemma. Informera gärna ledaren om frånvaro för att underlätta träningsplaneringen. Informera också om en gymnast eller ledare som deltagit på träning har testats positiv för COVID-19.


Vi fortsätter följa situationen och informerar vid ytterligare ändringar inom vår verksamhet.

 

/Styrelsen

TikTok
2020-09-02 17:35

Hej alla medlemmar och föräldrar,

 

Och varmt välkomna till en ny termin hos GK Motus-Salto!

 

Under rådande omständigheter vill vi påminna om att alltid tvätta händerna innan ni går in i hallen, att stanna hemma vid minsta symptom, och att inte följa med era barn in i hallen för att minimera antalet personer i folksamling. Med tanke på de nuvarande restriktionerna blir det svårt att genomföra en gymnastikshow i år, och de flesta tävlingar är tyvärr helt inställda. Vi är såklart besvikna över detta, och förstår att detta känns extra tråkigt för gymnasterna. Därför har vi startat upp ett föreningskonto på TikTok (@motussalto) där gymnasterna får chans att visa upp sina kunskaper och rutiner trots rådande omständigheter.

 

Alla föräldrar och medlemmar är varmt välkomna att följa kontot, och om ni har filmat något från gamla tävlingar eller shower som ni gärna vill dela med er av får ni gärna skicka in detta till styrelsen@motussalto.com så ska vi se om det går att använda. I enighet med svensk lag och datainspektionens bestämmelser kan gymnaster över 13 år själva ge samtycke för att synas i sociala medier, och innan vi filmar och lägger upp någonting kommer vi att be om skriftligt samtycke från de gymnaster som kommer synas i videon. Om du som förälder motsätter dig detta ber vi att du kontaktar oss eller pratar med ditt barn om att inte lämna samtycke.

 

Tänk också på att du och ditt barn alltid kan vända er till oss om ni har ändrat er och vill att vi ska plocka ner någonting ifrån våra sociala medier, så fixar vi det så fort vi kan.

 

Om det finns ett stort intresse bland barn under 13 år att vara med och visa upp sina rutiner kommer vi så småningom att lämna ut samtyckes-formulär som du som förälder får skriva under och lämna in till oss.

 

Vi hoppas att ni är lika taggade som vi är på denna möjlighet, och att ni vill följa vår resa även på sociala medier!

 

Bästa hälsningar,

 

Styrelsen

GK Motus-Salto

Nyhetsbrev v.36
2020-09-02 17:23

Nyhetsbrev Motus-Salto, v.36

 

 

Kära medlemmar, ledare och föräldrar,

 

Nu har höstterminen dragit igång och vi är väldigt taggade på vad hösten har att erbjuda, och på att träffa alla återkommande och nya gymnaster och tränare.


Som ni kanske vet har vi några nyanställda i föreningen, och vi välkomnar varmt vår sportchef Sabine Lif, friståendetränare Line Kjærsgaard Knudsen, KvAG-tränare Natalya Zaiko, samt Pontus Kallanvaara och Nour Aldin Alkurdi som tränare i manlig artistisk gymnastik. 

 

Det har även skett lite förändringar i styrelsen. Vi hälsar välkomna till våra nya ledamöter Sandra Lehmann och Johannes Gustavsson, som blev förtroende-invalda vid extrainsatt årsmöte i april. Vi vill även rikta ett varmt tack för den här tiden till Malin Courel och Ulrika Torsell som har valt att avsluta sitt arbete i styrelsen.


Är du intresserad av att vara med och driva Motus-Salto? Kontakta valberedningen på biskeville@hotmail.com med en intresseanmälan.

 

Nu till helgen hålls en tränarutbildning i KvAG steg 1 i Sofielundshallen. Om ni inte har hört något annat så kommer helgens träning ske som vanligt.

 

Vi arbetar även för fullt med att dra igång ett TikTok konto för föreningen, så att våra gymnaster ska få möjlighet att visa upp sina kunskaper trots bortfall av uppvisningar och tävlingar på grund av rådande omständigheter. Gå gärna in och följ oss på @motussalto

 

Under helgen fick vi det glädjande beskedet att SM och JSM i KvAG och MAG kommer att genomföras, i Västerås respektive Halmstad. Båda mästerskapen tar plats den 9-11 oktober. Vi önskar Motus-Saltos tävlande all lycka till och hejar på distans!

 

Har ni några frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att höra av er till oss på styrelsen@motussalto.com

 

Bästa hälsningar,

 

Styrelsen

GK Motus-Salto

 

Platssläpp barn- och träningsgrupper kl 09.00, 6 augusti
2020-08-05 15:28
Lediga platser till höstens barn- och träningsgrupper finns att boka från kl 09.00, imorgon torsdag 6 augusti. Ni finner länken här eller under fliken "Boka här" ovan.

Hoppas vi ses i höst!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Truppgymnastik, 09/12 13:20 
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), 09/12 08:39 
Truppgymnastik, 14/11 10:43 
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), 11/11 09:07 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 06/11 09:58 
 
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER