SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GK MOTUS-SALTO


Välkommen till Motus-Salto!

GK Motus-Salto är en Malmöbaserad ideell förening som erbjuder gymnastik till allt från barnfamiljer och personer med funktionsvariationer till vuxna nybörjare och elitsatsande ungdomar inom Trupp och Artistisk gymnastik.

Vårterminen för barn- och ungdomsgrupperna börjar preliminärt vecka 4 och terminen innehåller 13 träningar. Vi håller lov v 8 och 13 om ledarna inte meddelar något annat. Vuxengrupperna (träningsgrupperna) i Truppgymnastik och AG börjar preliminärt vecka 3-4 och håller på fram till sommaren.

Ledarna för våra tävlingsdiscipliner (trupp och AG) kommer att meddela respektive grupp om datum för terminsstart och slut.

Vi önskar alla en rolig och utvecklande termin!
SM SILVER 2024!🥈
2024-05-30 15:49

Under SM-helgen i Halmstad så tävlade våra seniorer i både dam och herrklassen.

Först ut på lördagen var damernas kval där vi med hela 52,050 tog sig vidare till final med en andraplats i totalen.

Senare på dagen var det dags för herrarnas direktfinal. Efter en jämn tävling så hamnade vi på en 5e plats, med en totalpoäng på 50,300 och endast 0,4 poäng ifrån en bronsmedalj.

Till söndagens final så gjorde damerna en helt perfekt tävling, med 36/36 landningar och ett helt fantastiskt fristående hamnade totalpoängen på 53,050 vilket resulterade i ett SM-silver!

Vi är otroligt stolta över båda lagen och önskar er alla stort grattis för era fina prestationer! Vi är även tacksamma för alla tränare som hjälpt gymnasterna uppnå dessa fina resultat, ni är fantastiska!

GK Motus-Salto söker tränare för Kvinnlig Artistisk Gymnastik
2024-05-28 15:50

Vi söker nu en tränare inom kvinnlig artistisk gymnastik med god ledarskapsförmåga, som vill hjälpa oss att driva sektionen och föreningen framåt. Tjänsten innebär mycket tid på golvet med gymnasterna, såväl som planering och organisationsutveckling i samröre med andra personer i ledande roller i föreningen. 

 

Arbetsuppgifter: 

 • Planera schema, gruppindelning och tävlingar för disciplinen i samspråk med KvAG-ansvarig och övriga tränare. 
 • ansvarig för att bygga upp klubbens verksamhet med Pokalenserierna men även på steg 5-8 nivå. 
 • Planera och genomföra träningspass och tävlingsrutiner 
 • Medverka vid tävlingar och träningsläger 
 • Hjälpa till att utveckla organisationen för KvAG hos Motus-Salto i samröre med övriga tränare, KvAG-ansvarig och styrelse. 

Vi tror att du är: 

 • En god ledare med flerårig erfarenhet som tränare inom kvinnlig artistisk gymnastik
 • En team-player som har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer med gymnaster, kollegor och föräldrar 
 • Utbildad som tränare i kvinnlig AG till minst KvAG B (gärna högre nivå) 
 • Flytande i svenska och engelska språket 
 • En organiserad och självgående person med mycket driv 
 • Passionerad för gymnastiken 
 • Flexibel gällande arbetstider då större delen av träningar är förlagda till morgnar, eftermiddagar, kvällar och helger. 

Om Motus-Salto: 

 

Motus-Salto är en ideell gymnastikförening i Malmö som erbjuder gymnastik till allt från barnfamiljer och personer med funktionsvariationer till vuxna nybörjare och elitsatsande ungdomar inom truppgymnastik och artistisk gymnastik. Föreningen består av cirka 1400 medlemmar och utövar en målmedveten elitverksamhet med intentionen att nå resultat inom samtliga discipliner på såväl nationella som internationella tävlingsarenor. 

Sektionen för kvinnlig AG hos Motus-Salto är i en stor utvecklingsfas för tillfället, och vi har stora planer för framtiden. Vi har en relativt stark “topp” just nu och behöver förstärka vår bredd. Våra värderingar är tydliga; barn ska få vara barn, och ha roligt på gymnastiken. Därför arbetar vi aktivt för att motverka orättvis behandling och toppning, i enighet med barnkonventionen. 

 

Sök tjänsten genom att skicka in CV och personligt brev till info@motussalto.com senast den 30 juni 2024, men helst så snart som möjligt då rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare. 

Anställningsgrad: 50% 

Avtalsform: Tränaravtal

Nationell Mästerskapshelg på Lingvallen
2024-05-08 15:31

I helgen arrangerar GK Motus-Salto Nationell Mästerskapshelg på Lingvallen. På fredag kl 18:00 avgörs vilken klubb som tar hem SM titeln. Välkomna till Lingvallen för att heja fram våra killar från Motus-Salto!

Tack för all hjälp med Rikstävlingarna!
2024-05-03 08:59

Vi vill rikta ett stort tack till alla våra medlemmar som hjälpte till och bidrog till att det blev en lyckad tävlingshelg i Baltiska hallen!

 

Tack även till våra kära sponsorer som stöttat oss under helgen;

 

B.N.T , Pågen, Coop Bulltofta, Eurofinans, Sportadmin, Action&trend och Hemköp.

 

Slutligen vill vi tacka alla som kom och tittade under helgen och vi hoppas att vi ser er igen på Riksfemman den 5-6 Oktober!

Tränarintervju med Janie Ahlström
2024-04-12 09:46

Det svenska Gymnastikförbundet har intervjuat GK Motus-Saltos KvAG-tränare Janie Ahlström. Intervjun ger en inblick i Janies imponerande tränarresor, från hennes passion för gymnastik i Australien till hennes betydande bidrag till svensk kvinnlig artistisk gymnastik. Genom sitt deltagande i SOKs Olympisk Offensiv kvinnliga tränare-program har Janie inte bara förbättrat sina tränarfärdigheter utan också funnit ny motivation och självförtroende. Hennes erfarenheter sträcker sig över flera decennier och inkluderar även spännande uppdrag som konsulttränare i Australien inför OS, vilket illustrerar det mångfacetterade och givande arbetet som tränare i gymnastikvärlden.

 

Läs hela intervjun på Gymnastikförbundets hemsida via länken nedan.

 

https://www.gymnastik.se/tavling/masterskap-2024/os-2024/nyheter-kopplat-till-os/nyheter-os-2024/2024-04-11-tranarintervju-med-janie-ahlstrom---att-vara-tranare-ska-vara-hallbart

Nyheter från våra grupper
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 06/09 14:43 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 04/07 11:11 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 15/06 13:44 
Truppgymnastik, 15/12 16:04 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 01/10 15:26 
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), 16/09 13:49 
 
Bli gymnast hos oss!
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER