SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GK MOTUS-SALTO


Välkommen till Motus-Salto!

GK Motus-Salto är en Malmöbaserad ideell förening som erbjuder gymnastik till allt från barnfamiljer och personer med funktionsvariationer till vuxna nybörjare och elitsatsande ungdomar inom Trupp och Artistisk gymnastik.

Vårterminen för barn- och ungdomsgrupperna börjar preliminärt vecka 4 och terminen innehåller 13 träningar. Vi håller lov v 8 och 13 om ledarna inte meddelar något annat. Vuxengrupperna (träningsgrupperna) i Truppgymnastik och AG börjar preliminärt vecka 3-4 och håller på fram till sommaren.

Ledarna för våra tävlingsdiscipliner (trupp och AG) kommer att meddela respektive grupp om datum för terminsstart och slut.

Vi önskar alla en rolig och utvecklande termin!
Kallelse till GK Mouts-Saltos årsmöte 2024
2024-02-19 11:30
Årsmöte 2024
Plats: Sofielunds kansli, Lantmannagatan 24

Datum: 20 Mars

Tid: 18:00

 

Alla medlemmar över 12 år som betalt medlemsavgiften mellan den 1 januari 2023 och den 20 januari 2024 har rätt att rösta på årsmötet. Vid förhinder får medlemmen företrädas
av ombud. Ombud får enbart företräda 1 medlem. Vårdnadshavare har dock alltid rätt att företräda sina omyndiga barn.

 

Anmälan till årsmötet

Ni anmäler er via den här länken:

https://sportadmin.se/book/?F=D0B9EA67-363A-461E-A008-0BAF49BE9B4E&grupp=1168346

Ni loggar in med samma inloggning som ni har till Sportadmin.

 

Årsmöteshandlingarna kommer att mailas till alla som anmält sig samt läggas upp på hemsidan under Om oss - Dokument efter hand som de är klara.

Valberedningen söker nya styrelsemedlemmar
2024-02-19 11:30

Inför gymnastikåret 2024 söker vår valberedning nu nya medlemmar till vår styrelse. Känner du någon som har kompetens, energi och lust att ingå i GK Motus-Saltos styrelse? Vill du själv ge av din tid och kompetens till vår stora och härliga verksamhet? Är du en eldsjäl som gillar att leda, påverka och driva saker eller känner du en person som är? Vår förening styrs av en kompetent styrelse med stor gymnastikkunskap. Styrelsen ska stödja och leda de anställda och alla ideellt arbetande ledare med inspiration och tydlighet. Vi söker just nu nya ledamöter till verksamhetsåret 2024.

Vem är det vi söker? Att vara med i en styrelse innebär ett ansvar för föreningens verksamhet. Därför är det viktigt att du känner dig engagerad och är beredd att lägga tid och energi på föreningen. Du behöver inte ha någon särskild gymnastikkompetens utan mer ett stort engagemang och våga tänka nytt och affärsmässigt utifrån den ideella föreningens perspektiv. Meriterande med kunskaper inom organisationsledning, ekonomi eller marknadsföring.

Vad ger det mig? Styrelsens uppdrag är att se till medlemmarnas bästa. Att vara ledamot i GK Motus-Saltos styrelse, som är en av Malmös största idrottsföreningar, är givande och lärorikt. Ett styrelseuppdrag ger värdefulla erfarenheter, goda kunskaper om ledning och styrning samt nya vänner och kontakter. Tipsa oss gärna om dig själv eller någon annan! I gengäld utlovar vi ett gott kamratgäng och ett givande ideellt uppdrag. Kontakta oss i valberedningen snarast. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss.

Vi söker även dig som är intresserad av att ingå i valberedningen för nästa period

 

Henrik Lehmann, 0707-99 33 64, henrik@sportadmin.se

Malin Courel, 0725-43 41 72, malin.courel@gmail.com

Luis antagen till Topp och Talangprogram
2024-01-17 13:45
Luis får hjälp med skydden av tränare Eddie på EM i manlig artistisk gymnastik 2023.

Idag stod det klart att Luis Il Sung-Melander är klar för Svenska Olympiska Kommitténs (SOK) Topp och Talangprogram.

2022 var ett strålande år som junior för Luis som tog hem guldet i ringar på både JEM och EYOF i ringar – en historisk bedrift. 2023 blev hans första år i seniorsammanhang och han har redan hunnit med ett EM och en grenfinal i ringar på världscupen i Mersin. Årets tävlingssäsong avslutades i Halmstad med ett svenskt lagguld i Northern Europeans. Där blev Luis som bästa individuella svensk med en fjärdeplacering i mångkamp och guld i ringfinalen. 

Men de goda nyheterna slutar inte där. Nu är det klart att Luis är antagen till SOK:s Topp och Talangprogram. 

- Jag är väldigt tacksam, jag och Eddie har jobbat hårt för detta och kommer fortsätta jobba hårdare för att ännu fler mål förhoppningsvis ska nås, kommenterar Luis. 

Programmet innebär en långsiktig satsning mot OS 2028 och en stor skillnad i vardagen. Praktiskt betyder det ett ekonomiskt tillskott i form av ett stipendium, samt möjlighet till stöd inom en rad olika områden. Stödet blir konkret direkt, då Luis ska träna i Österrike tillsammans med en av årets finalister på VM i ringar och med sin tränare Eddie Olsson bl.a. kommer åka på läger till England där de kommer träna med duktiga gymnaster i världsklass. Eddie kommenterar nyheten så här:

- Roligt, det är en stor bekräftelse på det arbetet vi gör. Bra för Luis att få större möjlighet att fokusera på sin idrott och långsiktiga mål.

Att Luis blivit antagen till SOK:s Topp och talangprogram är även en milstolpe för GK Motus-Salto då han som första gymnast i föreningen lyckats med detta.

 

Föreningsordförande Timea Malmros: 

- Detta är fantastiskt kul för Luis och en unik möjlighet för honom att ta ytterligare ett steg mot världseliten. Det är samtidigt en stor framgång för vår förening som bygger på en bred och långsiktig satsning.

2023 - Årssammanfattning
2023-12-28 10:33
MAG
Under 2023 har Manlig AG i GK Motus-Salto för första gången haft över 70 st utövare av disciplinen, i åldrarna 6 - 57. En stor bredd, men även med en elit däribland 4st landslagsgymnaster, 2 juniorer och 2 seniorer. Under året fick Pontus Kallanvaara (anställd tränare i Motus-Salto) möjligheten att utbilda sig internationellt på UEG:s träningsläger i Thessalonikis.
Vi har under året haft många bra resultat med bland annat ett SM-silver i lag, två stycken individuella SM-guld (Joakim Lenberg i bygelhäst, Luis Il-Sung Melander i ringar) och ett Northern European guld i ringar av Luis.
 
KvAG
KvAG kan summera 2023 som ett fantastiskt tävlingsår. Tonya har gjort mycket bra ifrån sig med en 14:e plats i mångkampsfinalen i Turkiet i våras. Hon vann landskampen i Belgien i höstas mot spanska och belgiska världsgymnaster. Sen avslutade hon på VM i höst där hon var 2 ynka tiondelar från att knipa en OS-plats. Vi är också glada och nöjda för Noras skull som kämpat sig in i landslaget, äntligen! Nora tog silver i SM i somras både i mångkampen och i barr. Sedan vann hon Mälarcupen i november där hon tillsammans med sina lagkamrater även tog hem lagguldet! Nora avslutade säsongen med att representera Sverige på Nord-EM i Halmstad med en fint genomförd mångkamp och pallplats i bomfinalen! 
Utöver det här har vi haft en fin utveckling i stegserierna och bra med deltagande i både utvecklingsgruppen och juniorgruppen!
Vi ser fram emot ett spännande 2024!
 
Trupp
2023 har varit ett fantastiskt år för truppgymnastiken i Motus-Salto. På de stora svenska mästerskapen har vi varit representerade och visat fram fin gymnastik på högsta nivå. Värt att nämna är ett USM guld i damklassen, SM silver i damklassen och SM guld i mix klassen under våren. Under hösten har det blivit JSM silver i herrklassen och 2 silvermedaljer på de Nordiska Mästerskapen under hösten i dam- och mixklassen.
 
Förutom prestationer på de stora mästerskapen har vi varit land och rike runt och tävlat både nationellt och regionalt och detta med ambitionen alltid att visa snygg gymnastik med bra kvalitet. Det här är något vi i Motus-Salto värnar mycket om! Den feedback vi får från domare och från andra tränare/föreningar vittnar om att det vi gör syns utåt.
Dessutom kan vi passa på att säga att vi har gjort en stor pojksatsning under 2023 och det har blivit en stor succé. Många pojkar har sökt sig till föreningen för att bli en del av detta! Vi kommer fortsätta den stora satsning under 2024 och hoppas att även fler pojkar upptäcker den här fantastiska idrotten.
 
Vi vill i samband med detta passa på att säga STORT TACK till alla som har hjälpt på de 3 stora trupp-rikstävlingar som vi inom föreningen har arrangerat, utan er vore det inte möjligt att arrangera så stora evenemang.
Varje år inom trupp utser vi "Årets ledare" och i år gick det här priset till Fia Josefsson som under hela 2023 och även innan det har gjort ett otroligt stort arbete för att hjälpa gymnaster med deras målsättning. Att välja Fia var inte ett lätt beslut då alla våra ledare har gjort ett stort arbete för att driva föreningen framåt. Så vi vill då passa på att säga stort tack till alla!
På trupp har vi även startat upp en egen trupptävling, MotusCupen. MotusCupen är en individuell tävling där man tävlar till mjukare landning med syftet att kunna träna på volter inför kommande trupptävlingar. Vi hade vårt första arrangemang under 2022 och kommer även ha samma tävling 23-24 mars 2024 i Hyllievångshallen.
Stort tack för 2023, vi ser mycket fram emot 2024!

 

Gott nytt år kära medlemmar!
GK Motus-Salto
 
Stor succé på Northern Europeans 2023 i Halmstad!
2023-12-01 13:35
Eddie, Luis, Nora, Joakim, Janie

GK Motus-Salto stod för fantastiska framgångar på årets Northern Europeans i Halmstad. 

 

Luis tog guld i ringar, Nora tog brons i bom och det svenska herrlandslaget med Joakim och Luis tog hem guldet i lagtävlingen. 

 

Det här är andra gången någonsin Sverige vinner lagtävlingen på Northern Europeans.

 

I mångkampen blev Nora bäste svensk på sin 12e placering på damsidan och Luis blev bäste svensk på sin 4e placering på herrsidan.

 

Stort grattis till er alla!!

Nyheter från våra grupper
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 06/09 14:43 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 04/07 11:11 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 15/06 13:44 
Truppgymnastik, 15/12 16:04 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 01/10 15:26 
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), 16/09 13:49 
 
Bli gymnast hos oss!
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER