Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GK MOTUS-SALTO

Bli medlem i GK Motus-Salto
BLI MEDLEM
Välkommen till Motus-Salto!
GK Motus-Salto är en Malmöbaserad ideell förening som erbjuder gymnastik till allt från barnfamiljer och personer med funktionsvariationer till vuxna nybörjare och elitsatsande ungdomar inom Trupp och Artistisk gymnastik.

Terminen för barn-, ungdoms- och vuxengrupperna börjar v 4 och slutar v 20, men undantag av Heleneholm, som slutar v 17. Vi håller lov v 8 och 15 om ledarna inte meddelar något annat.

Ledarna för våra tävlingsdiscipliner kommer att meddela respektive grupp om datum för terminsstart och slut.

Vi önskar alla en rolig och utvecklande vårtermin!

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Trupp och
Artistisk Gymnastik


MedlemsApp

Ladda ner SportAdmins MedlemsApp för att ta del av information från vår förening.

HT2020

Platser till barn-, ungdoms- och vuxengymnastik släpps kl 09.00 den 6 augusti

Ändrade träningsschema och nya förhållningsregler
2020-03-30 10:05

Den 27 mars fattade regeringen beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Detta för att ytterligare minska risken för smittspridning. Verksamhet som endast medlemmar har tillgång till, till exempel vardaglig träning, omfattas inte av förbudet.

Den övergripande rekommendationen är fortfarande att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och att idrott och träning ska fortsätta. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas.

 • I GK Motus-Salto har vi nu valt att ändra träningsupplägget för några grupper för att minska antal personer i hallen samtidigt. Dessa grupper blir informerade av sina ledare.
 • Dessutom önskar vi att föräldrar och syskon håller sig utanför hallen så vitt det är möjligt för att minska antalet personer i hallen samtidgt samt risken för smittspridning.

 

Följande fortsätter att gälla:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Detta gäller gymnaster, ledare och andra som t.ex. föräldrar och syskon.
 • Tvätta händer före och efter träning.
 • Dela inte vattenflaskor.

 

Läs gärna mer på

https://www.gymnastik.se/forforeningar/medicinsktstod/CoronavirusCOVID-19/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/trana-garna-men-gor-det-sakert/

Med vänliga hälsningar,

GK Motus-Saltos styrelse

Gymnastikshow och tävlingar inställda pga coronaviruset
2020-03-18 10:50

Med anledning av situationen kring coronaviruset så förstår vi att ni har många frågor och funderingar kring GK Motus-Saltos verksamhet.

 

Vi följer de riktlinjer och rekommendationer som ges från Svenska Gymnastikförbundet (länk), Malmö Stad (länk) och Folkhälsomyndigheten (länk).

 

Följande gäller för närvarande, men kan ändras om rekommendationerna ändras:

 

 • Vi fortsätter med träning för de som är friska. Vi förväntar oss att ledare, gymnaster och anhöriga (vuxna och barn) stannar hemma om man har lindriga symptom som förkylning, snuva och hosta. Träningar kan bli inställda pga ledarbrist.
 • GK Motus-Saltos gymnastikshow som var planerad den 14 juni är inställd. Vi återkommer med nytt datum. Detta baseras på gymnastikförbundets rekommendation (länk).
 • Svenska Gymnastikförbundet ställer in ett antal tävlingar (länk)
 • Gymnastikförbundets Syd kommer ställa in en del regionala tävlingar under våren (länk)
 • Utbildningar i mindre grupp är fortfarande aktuella.

 

 

Viktigt!

 • Att stanna hemma vid förkylningssymptom såsom snuva, luftvägsbesvär, hosta eller feber. Detta gäller ledare, gymnaster och anhöriga (vuxna och syskon).
 • Att upprätthålla extra god handhygien och tvätta händerna med tvål och vatten eller använda handsprit innan man går in i hallen.

/Styrelsen
Träning som vanligt - förtydligande av utskick gällande Coronaviruset
2020-03-13 11:55

Våra grupper tränar i dagsläget vidare som vanligt.


Vi förväntar oss att ledare och gymnaster följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det betyder nu att man stannar hemma om man har lindriga symptom som förkylning, snuva och hosta. Givetvis ska man stanna hemma om man har feber. Detta för att undvika smittspridning.


Anhöriga (både vuxna och barn) som har lindriga symptom ska stanna utanför hallen.


Vi fortsätter att följa situationen löpande.


/Styrelsen

Information från GK Motus-Salto i relation till Coronaviruset
2020-03-11 09:20
Vi tar situationen kring Coronaviruset (covid-19) på stort allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Situationen följs löpande och om träningar, tävlingar och/eller vårens gymnastikshow påverkas kommer detta att kommuniceras.

Vi förväntar oss att ledare och gymnaster också följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid eventuellt smitta av Coronaviruset.

Mer information finns på folkhälsomyndighetens och gymnastikförbundets hemsidor.

/Styrelsen
Tack för igår!
2020-02-12 10:07
Efter ett väl genomfört årsmöte kan vi konstatera att vi har lagt ett både händelserikt och framgångsrikt år bakom oss och att föreningen har spännande mål för 2020.

Föreningen och styrelsen vill tacka de avgående styrelseledamöterna Annika Lundqvist och Jonas Olsson samt avgående ledamot i valberedningen, Fanny Greko, för allt arbete de lagt ner genom åren.

Vi välkomnar Petter Lindblad och Johanna Velin som nya styrelseledamöter.

Ordförande och en ledamot förväntas väljas in på ett extra årsmöte 28 april (eller tidigare). Kallelse till detta extra årsmöte anslås 14 dagar i förväg. Malin Courel är t.f. ordförande tills dess.

Det justerade protokollet kommer att läggas upp på hemsidan under de närmsta dagarna, liksom verksamhetsberättelse 2019 och verksamhetsplan 2020.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Truppgymnastik, 09/12 13:20 
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), 09/12 08:39 
Truppgymnastik, 14/11 10:43 
Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG), 11/11 09:07 
Manlig Artistisk Gymnastik (MAG), 06/11 09:58 
 
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER