SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GK MOTUS-SALTO
Barngymnastik

Målsättningen med vår barngymnastik

Målet med GK Motus-Saltos barngymnastik är att barnen ska utvecklas såväl fysiskt som psykiskt. Det är viktigt att varje enskilt barn får känna att det lyckas och att självkänslan växer. Föreningens barngymnastik ska ge barnen en allsidig träning och det är framför allt grundformerna vi arbetar med. Grundformerna är en benämning på de olika rörelser som idrottens alla övningar bygger på.

 

Idrottens grundformer:

- Hänga

- Klättra

- Stödja

- Gå/Springa

- Hoppa

- Rulla/Rotera

- Balansera

- Kasta/Fånga

 

Grundträningen i barngymnastiken ger goda förutsättningar för en vidare och mer avancerad gymnastikträning. Den ger också en grundkoordination och fysisk preparation för andra idrotter – och inte minst en kropp som är bättre förberedd för det vardagliga livet. Det är detta som gör gymnastiken unik.

 

Vårt mål med barngymnastiken är att barnen ska lära sig idrottens grundformer och få en god förberedelse och start i livet för att sedan kunna välja den idrott som intresserar den enskilde individen.

 

Det är därför naturligt att vi vänder oss till barn mellan 3 och 9 år. När barnet är 6-9 år finns oftast en egen vilja och uppfattning om vad han eller hon vill göra. Naturligtvis får man fortsätta träna gymnastik efter uppnådd ålder (9 år) genom att "testa" in i våra tävlingsgrupper. Vi poängterar dock att platsen i en tävlingsgrupp inte är given, utan barnet kommer med i mån av kunskap, intresse och plats.

 
I SAMARBETE MED
VÅRA SPONSORER
STÖTTA DIN FÖRENING
SOCIALA MEDIER