------- I SAMARBETE MED -------
------- VÅRA SPONSORER -------
Välkommen till oss!

Välkommen till Skånes bästa gymnastikförening!

 

I takmenyn hittar du våra discipliner och kan läsa en mängd information om våra olika grupper.


Här kan ni anmäla ert intresse till förtur till vår Direktanmälan inför VT-15.


Vi önskar alla en lärorik och rolig hösttermin!

Guldfirande på Stortorget 2 nov
2014-10-29 15:39

Söndagen den 2/11 kommer Malmö stad att fira sin två guldmedaljörer i fotboll, MFF och FC Rosengård. I samband med firandet kommer även SVT att (på nytt) överlämna ett pris till Malmö som årets idrottsstad.


För 2013 och 2014 finns det många idrottsutövare i Malmö som nått toppen och vunnit guld i sin idrott och Johanna Malmberg kommer att vara representant för Motus-Saltos alla fantastiska guldmedaljörer.


Plats: Stortorget, Malmö

Tid: 14.00, söndag 2 november


Kom och fira våra guldlag igen!

Ungdomscupen
2014-10-28 21:33

Guld i Ungdomscupen!


I helgen arrangerade GK Motus-Salto de båda rikstävlingarna Juniorcupen och Ungdomscupen. Tre av våra KvAG-flickor deltog i Ungdomscupen där åldern är 10-13 år och tävlingsbestämmelserna enligt Steg 9.  


Ida Staafgård tog hem mångkampsguldet, Tonya Paulsson kom på en fin 4:e plats och Maya Ahlgren blev 7:a!

I barr blev det dubbelt Motus-Salto i topp! Guld till Tonya och silver till Ida. Även i hopp blev det två medaljer. Ida vann och Maya slutade trea. Det blev också silver för Ida i både bom och fristående. 


Det var pigga, glada och fokuserade flickor som gav allt i sina serier. Många nya och svåra övningar men mycket av detta sitter redan. Härligt att se! 


Stort tack till alla de föräldrar som jobbade i kök, cafeteria, sekreteriat, som domare, redskapsflyttare m m denna helg.


Grattis Ida, Tonya och Maya till alla fina resultat!


Hälsningar
Annika, Annzi och Nina

Gräsroten - 50 miljoner till ungdomsidrotten
2014-10-24 13:53

Svenska Spel delar årligen ut 50 miljoner kronor till RF-anslutna idrottsföreningar runt om i landet, pengar som i första hand ska användas till föreningarnas ungdomssatsningar. Hur pengarna fördelas mellan föreningarna avgör Svenska Spels kunder.


Genom att gå in på Svenska Spel och välja upp till tre föreningar hjälper du till att stärka just dessa föreningar varje gång som du registrerar ett spel med ditt Spelkort (undantaget Poker och Bolagsspel på svenskaspel.se) oavsett om du spelar i spelbutiken, på webben eller i mobilen.


Läs mer om hur det fungerar och gör ditt val här eller via bannern till höger.


Tack för ditt stöd!

EM-guld!!!
2014-10-19 12:59
Succé för landslagen på EM på Island i helgen! 
Framförallt damlandslaget gjorde sin livs tävling, vilket resulterade i att de knep GULDET före Island. I detta laget är vår alldeles egna Johanna "Loppan" Malmberg med och tävlar. Hon gjorde en fantastisk insats vilket ledde till utmärkelsen "best performance in Trampet", vilket betyder att hon är rankad som Europas  bästa kvinnliga trampetthoppare, mäktigt!!

Mixlaget gjorde också en väldigt fin tävling, tyvärr räckte detendast till brons, men vår Josefin "mini" Persson gjorde en super insats och så också deras tränare Ola! Vi vill också hälsa "krya på dig" till Matilda, som tyvärr skadade sig på förträningen och inte kunde vara med!

Det svenska herrlandslaget gjorde också en supertävling och fick en fin silver medalj efter Danmark!


Vi är mycket stolta över Motus-Saltos gymnaster och tränare! STORT GRATTIS!
Nya träningsformer på gång....
2014-10-09 09:21
Daniel Sundell, Hammarbygymnasterna, instruerar i uppbyggnaden av ett PowerFit-pass. Initiativtagare Eddie Olsson lyssnar intresserat.

I höst kommer Motus-Salto att sjösätta ett nytt träningskoncept som riktar sig främst till vuxna, både tjejer och killar. Träningsformen har tagits fram av Hammarbygymnasterna och är mycket uppskattat av deras medlemmar. Träningsformen heter PowerFit!

 

För några veckor sen var Daniel Sundell, en av grundarna till PowerFit, i Sofielundshallen och hade utbildning med bl a Zara och Josefin som kommer att leda passen.

 

Håll utkik här på hemsidan för mer information!

Nyheter från våra grupper
Kvinnlig AG, 28/10 21:38 
Kvinnlig AG, 28/10 20:45 
Truppgymnastik, 26/10 14:13 
Truppgymnastik, 26/10 14:05 
Truppgymnastik, 19/10 17:52 
Truppgymnastik, 11/10 12:54